Fivefingers

10.11.2011 09:38

     Prstové boty Vibram FiveFingers poskytují jedinečnou alternativu k běžné klasické obuvi. Prstové boty Vibram FiveFingers zajišťují přirozené podmínky pro rozvoj zdravých nohou a v oblasti obuvi jsou zcela jedinečné. A to jak s ohledem na originální styl, tak i pozitivní zdravotní vliv pro posílení a zvýšení pohyblivosti svalů stehen, lýtek i chodidel.

     Celý koncept je postaven na myšlence přirozené chůze naboso, kterou firma Vibram obula do jemné podrážky – přesně podle nohy včetně prstů. Změnou je to, že se pří chůzi mění držení těla vzhledem k obepnutí chodidel a také díky tenké podrážce bez vyměkčení, tvarování či podpatku. Nošením těchto bot totiž posilujete svaly na chodidlech, lýtkách a kolem celé páteře. Nejde tedy jenom o vzhled, prstové boty současně poslouží i jako relaxační pomůcka pro naše civilizací zchoulostivělé nohy, otloukané chůzí po asfaltu či betonu. Oddělené a natažené prsty i tenká podrážka kopírující tvar nohy, to vše umožňuje noze přirozeně pracovat a narozdíl od bot, které mají jinou mechaniku pohybu, FiveFingers protahují a celkově posilují všechny svaly a šlachy v noze.

     Ostatně, když se podíváme mezi zdravotníky či pracovníky rehabilitace, tak se nejedná o nic překvapivého. Naopak, odborné studie tvrdí, že „Standardní sportovní boty mohou být příčinou toho, čemu se snažíme předejít: nestability a chronického přetížení. Sportovní a běžecké boty budoucnosti budou pružné flexibilní a budou mít značně tenčí podrážky.“ – citát z knihy Zdravá chůze po celý život – Dr. Med. Christian Larsen,2004, str.124, v knize se citují i další studie.

 

     Prstové boty Vibram FiveFingers jsou považovány za obuv převratného designu, který umožňuje našemu tělu přirozený a volný pohyb. Jsou to jedinečné boty, které pomáhají učinit nohy zdravějšími, posílí chodidla i lýtky a zlepší celkové pohybové schopnosti, rovnováhu a hbitost. Podporují našlapování na přední část nohy a přirozenější způsob běhu, který šetří zatížení kolen, kotníků i dolní části zad.

 

5 + pro prstové boty Vibram FiveFingers

  • Prstové boty Vibram FiveFingers posilují svaly chodidla a lýtka.
  • Prstové boty Vibram FiveFingers zvyšují pohyblivost kotníku, chodidla a prstů.
  • Prstové boty Vibram FiveFingers stimulují nervová zakončení a zvyšují rovnováhu a obratnost.
  • Prstové boty Vibram FiveFingers potlačují vyvýšení paty a tím rovnají páteř a vylepšují držení těla.
  • Prstové boty Vibram FiveFingers uleví chodidlům a celému tělu a zjednoduší chůzi nebo běh.

 

www.prstove-boty.cz/

https://www.prstove-boty.cz/recenze_testy.html?zenid=41eb07ec03c6eb66a44fe9164ce30b3c